@ Roskilde 2008 - part 8

*pust*

Så, nu har vi varit och sett Jay-Z precis. En del fylla var det också på oss, så ett spontant vykorts-ninja-krig utbröt, först och främst mellan mig och Patrik, men sedan med spontana kombatanter (dansk tror jag). Det stod en hel del flickor vid vykortsståndet och räckte oss buntar med vykort så fort vi kom springande dit för att ladda om. Synd bara att det regnat en stund innan, jag (som är vuxen) var utrustad med ordentliga kläder och blev snabbt mycket varm och svettig.

Jag skrev tidigare i veckan om att jag sett min bästa konsert någonsin (RADIOHEAD) men det höll inte i sig så länge. Tina Dickow levererade årets bästa konsert och trumfade därmed skottarna. Tips, har du torra ögon på Roskilde, gå och se Tina Dickow. Det var ständigt fuktigt i mina och säkert många andras ögon konserten igenom. Sådan glädje har jag inte kännt för live-musik på ett riktigt bra tag. Det var lite skumt en stund in i hennes spelning, då en gråhårig herre (sångaren i danska bandet TV2) dök upp och gjorde henne sällskap, men när de bägge sjöng Leonard Cohens "Hallelujah" så var konserten "back on track" igen. Helt lysande rakt igenom.

Vi har även sett en del annat gött under söndagen, såsom amerikansk fullblodsgospel med The Campbell Brothers, svensk old-schoolmetal med At The Gates (som iof var så nyskapande att musiken kunde ha släppts förra veckan), Slayers hårda domedagsmetal från LA, Motown-soul med Sharon Jones & The Dap-Kings, bob hund (tråkigt nog är jag för gammal för att gilla detta som jag så kompromisslöst älskat förr) och slutligen då Jay-Z. Han var dryga halvtimmen sen att komma fram och köra sitt hit-späckade program, men det var som sagt fin bakgrundsmusik till vykorts-kriget.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Rapport klart för i år.

@ Roskilde 2008 - Part 7

Det känns helt overkligt att stå och se José Gonzalez live inför en massa folk när man repat på samma våning så länge. Han var fantastisk dessutom på Odeon och slutade konserten med Bronski Beat's gamla hit "Smalltown Boy". Årets José-cover?

Jag och Patrik har precis varit och småtittat på Solomon Burke, men kom på att han var ju inte ens bög. Så då gick vi och kollade på Judas Priest. NOT. När jag skriver detta är jag motoriskt försvagad (pga diverse alkohol) och hjärnan är inte heller med. Beware.


@ Roskilde 2008 - Part 6

Konichiwa Bitches!

Nu har vi sett på Robyn och även Goldfrapp. Vi har även druckit (mörka) Staropramen och Stella Artois. Gissa vilka som var godast? Så fel det kan bli. Vi trodde det var vanliga "strapons" liksom.

Robyn var såklart "teh shit" och Goldfrapp var riktigt bra. De ställde ju in förra året pga sjukdom. När Robyn körde sin co-hit skriven av Kleerup så var det inte många som stod och höll käft direkt. Bra tryck.

@ Roskilde 2008 - Part 5

Första konserten idag som är värd att minnas: Kate Nash. God damn it, vilket härligt litet energiknippe. Fantastiska låtar, en röst med klang snarlik Björk och så spottar hon ur sig text samtidigt som hon ÄR rock'n'roll på sitt piano vilket är draperat med en röd volang med en stor rosett mitt på.

Vi kollade lite på Gnarls Barkley precis, men det kändes knappt som att det var något att höja ögonbrynen över ens. Jo, det är ju inte skitkasst, men det är inte precis den där överraskningen som Wyclef levereade för ett par år sedan med sitt underbara publikfrieri.

Part 6 kommer senare ikväll, darlings.

@ Roskilde - Part 4

Sådärja. Den bästa konserten någonsin. Nu har jag varit på den. Tack Radiohead för att ni infriade alla mina förväntningar. Sjukt jävla bra. BÄSTA. KONSERTEN. NÅGONSIN. När jag väl kom på hur mycket klockan var hade de redan börjat spela, så jag vet ju inte riktigt hur den började, men när jag väl var på plats kom den. Pyramid Song. Hallelujah moment. När Exit Music nådde sitt crescendo var tårarna inte långt borta. Tur att killen på marken framför mig rullade över på sidan och kastade upp på min sko och mina jeans precis då. Nevertheless, sjukt fucking jävla bra.

Tyvärr missade jag The Hellacopters som spelade samtidigt på fd. Gröna scenen. Patrik berättade att självaste Dregen kom in och spelade gittarr på de fyra sista låtarna, bl a "Gotta Get Some Action". Hade älskat att se detta men RADIOHEAD ffs.

@ Roskilde 2008 - part 3 (typ)

Nu finns även vår artikel uppe på Alingsås Tidnings hemsida. Check it out!

http://www.alingsastidning.se/puff_visa.asp?id=2351&sidnamn=ALINGS%C3%85S

@ Roskilde 2008 - part 2

Så, nu har vi kollat på Clutch. Det var helt okej tycker jag, men blir lite tjatigt i längden. Nästa blir nog Lupe Fiasco, bra skit att stå och gunga till. Som blues, fast snabbare och hårdare. I flanellskjorta.

Puss puss, vi ses snart

@ Roskilde 2008 - part 1

Oj. Värmen här i Danmark är knäckande. Luften står i princip stilla och inte ens iskalla Smirnoff Ice hjälper. Sitter mittemot Patrik här på mediaområdet backstage och här har de i alla fall skugga. *pust*

Vi hade inte bara tur med vädret, vi fick till en riktigt fin plats att sätta upp vårat mycket rymliga tält, mittemot våra trevliga grannas "dito sized" tält, så nu har vi värsta hang-out-plejset här.

1 timme och 15 minuter kvar tills festivalen öppnar på riktigt. 1 timme och 45 minuter tills vi ser livemusik. Clutch blir första bandet vi ser här. Mer om detta senare.

RSS 2.0