Kategorier - för en mer ordnad tillvaro

Ikväll kände jag att "nu får jag nog allt se till att fixa till min blogg lite". Så nu finns det möjlighet att enkelt välja och vraka bland mina arkiverade inlägg under "Kategorier"-länkarna.

Läs mina tankar om musik, film & TV, böcker och mina hobby-projekt (arkadspel brukar hamna här). Eller läs mina vuxen-noveller under "författat". Om ni törs.

Hejja Björn!

Igår blev det en flaska dammigt vin med två icke dammiga damer. Sedan bar det iväg till First Grand Hotel i Alingsås. Ja, "det där" stället. Men vad gör man inte när man behöver bli av med den frustration som byggs upp i kroppen av långa arbetsveckor, barnaskrik, dålig sömn, skvallertanter m.m.

Ett par öl senare, skräpmat-dax! Problemet är att när jag handlat sagda mat, tappar min Bad Mother F*cker (plånbok) på golvet inne på Järnvägsgrillen. Någon långfingrad person snappar åt sig denna och stjäl mina kontanter (spelar ingen roll, rätt åt mig) och sprider mina id-handlingar, kontokort osv för vinden(spelar större roll, varför inte bara låta korten ligga kvar i den om du ändå kastar bort en sådan fin plånbok?).

Fade into: Björn W, hemkommen från en trevlig kväll i Gbg strosar förbi mina spridda tillhörigheter, tar en närmare titt, samlar ihop sagda prylar och googlar mig för att avsluta sin natt/tidig morgon med att skicka ett sms till mig om vad han funnit. Inte nog med det, han tar en promenad in till stan och möter mig nu dagen efter, vägrar ta emot en hittelön, agerar CSI och hjälper mig att finkamma "the scene" i jakt på mina id-hanlingar (de är ännu saknade).

Summa summarum, Björn, you fucking rule!

Minus för mig: Mitt id-kort var relativt nytillverkat. Tråkigt.
Plus för mig: Fotot på mitt id-kort var relativt beige, ta nytt foto, whohoo!

Om tjuven läser detta: Om du istället gjort "en Björn" hade du fått en hittelön för 5 ggr mer än de kontanter som faktiskt låg i min plånbok. Och sova gott. Nu är du bara usel. Skit ner dig.

Jenna Jameson - Att Älska Som En Porrstjärna, En Sedelärande Berättelse

image31


Denna boken är ett måste. Biografier i all ära, men denna tjej har haft ett galet liv. Jag läste denna bok hemma, och Rant på jobbet. Jennas bok är nämligen illustrerad. Not Safe For Work, anyone? Du kan få låna den nu, Mia.

Nytt med Pumpkins!

Yes!

Nytt material från Smashing Pumpkins växer ju inte på träd direkt. Om de nu bara skulle bli bokade till Roskilde i sommar också så är min lycka total http://www.spinner.com/2007/05/18/new-music-tarantula-by-smashing-pumpkins/

Sen har jag en ny sommar-favorit redan nu, dock i en helt annan stil, nya singeln från ATB (Eurotrance, någon?) med ingen mindre än Heather Nova vid mikrofonen. Renegade heter den. Tack för en helt grym sommarplåga som jag lär slippa höra på P3, utan endast i min egen stereo. Och det är den blytunga A&T-mixen som gäller såklart. 10 minuter pumpande bas, snygg sång och ett fantastiskt break efter sådär 6 minuter. Hurra! Lyssna på länken nedan (jag vet dock inte vilken mix det är på hans myspace-sida).

http://www.myspace.com/andretanneberger

Rant - an oral history of Buster "Rant" Casey

image26


Chuck Palahniuk slog igenom med Fight Club. Hans senaste alster, Rant består av en (uppdiktad) muntlig berättelse om Buster "Rant" Casey där en salig blandning vänner, fiender, beundrare, baktalare och familjemedlemmar får komma till tal om denna onda figur som kan ha varit en av de mest effektiva seriemördarna i vår tid.

Buster Casey var liksom andra små ungar födda i en liten stad, han sökte efter äkta spänning i en värld av datorspel och action-/äventyrsfilmer. Från att vara en high school-rebell som alltid vann(samt en barndomsmördare?), flyr Rant Casey hemstaden Middleton mot storstaden och blir där ledare för en stadsversion av folk-race som går under namnet "Party Crashing" som går ut på att under förutbestämda kvällar spökar deltagarna ut sina fordon, t ex med en svans av burkar och textar "Nygifta" över sidan av bilen med tandkräm eller andra bestämda teman, för att sedan åka runt och söka efter likasinnade att förfölja och krascha in i. Under denna våldsamma sent-om-natten-jakt träffar Casey tre vänner. Och efter hans spektakulära död är det dessa tre vänners gemensamma vittnesbörd som bygger upp denna muntliga berättelse om hans korta liv.

Deras samlade anekdoter sprider ljus över huruvida de anklagelser att han via sin saliv infekterat hundratals och skapat en tyst, stadskoncentrerad farsot med rabies har någon grund eller ej...

När du läser detta inlägg har jag precis börjat läsa om boken. Precis så bra är den. För oss inbitna Palahniuik-freaks är detta precis vad doktorn rekommenderat. Man skulle krasst kunna säga att det "bara" är en "Fight Club on wheels" eller att Buster "Rant" Casey är en okarismatisk upplaga av Tyler Durden, men om Rant skulle vara en maträtt, kan man säga att den innehåller så många ben, glasbitar och annat farligt att det är bäst att man tuggar den långsamt och försiktigt, och att man bör smaka på den intensivt för att fullt förstå hur välkomponerad den är. Den har små luriga delar (i vanligt Chuckan-manér) t ex har varje "vittne" som berättar i boken en liten symbol framför sitt namn. Jag trodde först att detta endast var en liten snygg dekoration, men de har betydelse. Bara en av många anledningar till att jag nu läser den igen. Direkt efter att den tagit slut.

Bokförlagets Rant-sajt: http://www.randomhouse.com/doubleday/palahniuk/rant/

Jävla skit-blogg!

Tack till blogg.se för att de bara loggar ut mig helt plötsligt när jag går ifrån min dator i fem minuter utan att spara mitt inlägg som jag skrivit på i en halvtimme!

Blade 2 - bakom mina solglasögon

Jag har precis bemödat mig att titta på Blade 2. Det intressanta med denna typ av film är hur mycket stryk huvudpersonens solglasögon egentligen får utan att det alls syns. Jo, jag vet att Blade antagligen har flera par osv, men det verkar ju inte vara aktuellt med byten pga vanliga missöden som att han råkar sätta sig på dem, eller att ett barn får tag på dem och är hårdhänt. Nä, när det i runda slängar går att ta emot 100 hårda sparkar, dito antal slag med olika "coola" tillhyggen utan att de hamnar på sned (Blade själv frustar dock och stönar tungt varje gång) då vet man att det inte är någon skit. Tänk om det var som i gamla Bond-filmer, där filmmakarna envist hävdade att allting de använt i filmen också fungerade i verkligheten, då skulle jag lätt kunna tänka mig ett par Blade-brills. Fast de är ju inte direkt tidlösa designmässigt, men om man vet att man ska åka på fett med stryk så ska man bara ha såna här glasögon. Köp ett par vetja, endast 39.95$ från New Line Cinema


Catcher In The Rye / Räddaren I Nöden

Så, nu har man läst en sk "klassiker". Vissa böcker är helt enkelt så långt före sin tid att det är helt sjukt.

Holden Caufield, huvudpersonen i denna bok berättar själv om händelser i hans unga liv då han flyter omkring i New York dagarna mellan att han (än en gång) lyckats bli relegerad från ännu en skola och konfrontationen med sina föräldrar. Boken är skriven 1945, men den känns mer tidlös än många andra böcker jag läst.

Mark Chapman, mannen som sköt ihjäl John Lennon var tydligen helt besatt av denna bok, han hade till och med ett exemplar på sig vid gripandet och i den kommande filmen om honom med Jared Leto i huvudrollen, Chapter 27 (Räddaren i Nöden har 26 kapitel) hänvisas det tydligen vilt till denna bok. Och inte bara i denna film. Denna utgåvan var väldigt billig (39 kr hos en av många nätbokhandlar) och ett måste för oss som är lite "fina i kanten" med våra bokval.

image30

Rygar #3

"Geött!"

Igår fick jag ett paket från USA som tyvärr gått via svenska tullverket á 249:- som jag aldrig ser igen. Men å andra sidan fick jag en fin överraskning när jag öppnade lådan också. Jag hade köpt ett Rygar (arkadspel anno 1986) med en Marquee (en skylt av plexiglas som sitter längst upp i ett arkadkabinett och gör reklam för det häftiga spelet) och en manual skulle även medfölja, om än rejält fuktskadad. Men 21 år gamla grejer är 21 år gamla grejer är 21 år gamla grejer osv. När jag öppnade lådan och kikade ner genom packmaterialet ser jag dock en stor målad pappbit sticka upp. Lådan innehåller inte bara det som jag vet att jag ska få, utan även en Bezel (detta är oftast en glasruta som sitter framför spelets skärm, ofta ett tema som förhöjer upplevelsen) i papp. Den är mycket fin, även om den är vikt på mitten, men jag tror att den kom sådan från tryckeriet i USA när det begav sig. Ny har jag i stort sett allt som behövs för att bygga ett eget dedikerat Rygar-kabinett, även om den idén gör bäst i att vara just en tanke. Emma skulle strypa mig om jag började prata om att bygga fler kabinett. Det fattas dock en CPO (Control Panel Overlay, dekoren som piffar till kontrollpanelen, ofta med kortare instruktioner) men dem syns titt som tätt på eBay och nu när jag ju har allt annat blir jag faktiskt lite sugen...

Självklart ska man betala tull när man handlar från länder utanför vår fina europeiska gemenskap, det är dessutom en skyldighet att betala moms på frakt har jag hört något om. Och detta var en rimlig summa.

Om detta inlägg gjorde er mer nyfikna på arkadspel, kolla in min arkad-sajt!

image29

Web-test FTW!

Kanske har ni redan kommit i kontakt med Vuxenpoäng-testet, här är i alla fall mitt resultat
Vill ni prova själva, gå in på http://www.vuxenpoang.com

Signed, sealed, delivered, it's mine

Geött! Idag fick jag Chuck Palahniuks senaste alster i brevlådan. Inte nog med detta, det är en signerad, dedikerad förstautgåva. Hur många sitter på sådana av sin favvo-författare? Lycka.

image26

image27

Inte nog med det. Idag kom även ett coolt linne (det skulle ju ha varit en t-shirt, men spela roll) med Eduardo från Foster's Hem För Påhittade Vänner (bästa barnprogrammet på Cartoon Network) som nog/snart passar som en fin-fin klänning till Phoebe. Eduardo är den roligaste karaktären, ett monster som är rädd för allting. Fast han vägrar kategoriskt att erkänna att han är en fegis. Och så gillar han potatis. Och pratar med rolig brytning.

image28

T-shirts has arrived

Yes. I dag låg det en fin Tenacious D-tröja med deras gamla logga (och i rätt storlek dessutom från USA!) och en avi att hämta ut ett paket på Ica "Super"-Market. Paketet som låg där innehöll tre snygga, übertajta tees från Kina-hållet. Japp, man måste ju ha lite snygga t-shirts till sommaren...

image25

My latte is the shit

image24


Jodå, den där gjorde jag för en stund sedan.
Fan vad det var värt det att lägga lite.. eh.. kosing på en bra uppsättning kaffemaskiner.
Nu har jag fått rätt bra snits på dem och kan leverera en mycket god espresso eller en toppen-latte varje gång jag försöker. Nästan. Det är bara mängden kaffe som är svårt att få till perfekt lika gång. Samma med själva pressningen av kaffet som är rätt svårt, även med en ny stamper. Har provat espresso till svärfar och han erkänner motvilligt att de är väldigt goda, trots att han nästan såg förbannad ut när han fick reda på vad kvarnen kostade. :D

CDON.COM-rösten suger

Jag trodde aldrig att man skulle kunna må fysiskt illa av en TV-reklam, men varje gång jag hör den där läskiga rösten på ZTV så vill jag bara kräkas. Är jag ensam om detta? Kan man göra en kampanj för att få dem att byta ut honom? Jag kommer aldrig att handla hos dem, inte pga deras sortiment eller priser - nej, för att de har en reklam som får det att krypa i skinnet på mig. Usch!

13 av 15...

image23


Idag damp det ner två stycken Rauschen i brevlådan. Volym 11 och 13. En otäck känsla av att jag redan har en volym 11 liggande någonstans klingar lite svagt i bakhuvudet dock. Jag har definitivt hållit i ett ex någon gång i alla fall. Härligt, nu saknas bara två stycken. Fan, jag insåg precis att jag glömt att kolla hur det går med den jag hade på gång på eBay. Får gå in och kolla. VI hörs.

Testa dina sex-kunskaper

Jag gjorde ett litet test här och fick 24 rätt av 30 möjliga tydligen. Tyvärr får man inte något facit, bara se i procent vad de flesta har svarat. Jag antar att de lever efter tesen att det är den föreställning som är mest populär i nuet är den som är rätt?

Det känns för övrigt ganska konstigt att bläddra sig runt i kvällspressens sexspalter. Vi matas med en massa klyschor, förlegad information och "skribenternas" egna subjektiva preferenser, allt presenterat på ett sätt som ska likna fakta. Inte konstigt att folk går runt och mår dåligt under alla orealistiska krav. Denna lista över vad killar/män gör för fel i sängen t ex. Män gör ju i alla fall någonting i sängen, det är ju det största felet hos kvinnor. Kvinnor kan ju egentligen bara göra rätt saker i sängen, SÅ LÄNGE DE GÖR NÅGONTING. Men i "jämlikhetens" namn så ska ju inte kvinnor behöva göra något, såvida männen visar dem vilka åtråvärda gudinnor de är.

Twin Cobra FTW!

Yes! Nu har jag äntligen en anledning till att börja spela lite mer arkadspel igen!
Twin Cobra är en av de bästa sk shoot-em-ups som har gjorts. Ännu en sak från min shopping-frenzy som har landat hemma.

image22

Yes! Kaffet will get better

Nu har jag fått min nya, fin-fina Tamper och Tamper-matta:

image20
image21

MySpace - MeToo

Så, nu har man hamnat på MySpace också:
Check it out!

Shopping frenzy - again...

Jaha... Då har man gått och fått lön igen, och vad händer då tror ni? Jo, det shoppas.

Jag väntar nu på följande:

3 stycken fina t-shirts från Kina (1 st med Tool-tryck, 1 st med Kill Bill-tryck och en med Studio 54-tryck, man vill ju inte måla in sig i ett hörn)
1 st as-cool t-shirt med Eduardo från Foster's Home For Imaginary Friends (suveränt barnprogram på Cartoon Network) från USA
1 st old school Tenacious D-tröja (deras original-logga på, ap-snygg) från USA.

1 st ny kaffe-tamper (press) till min Isomac espresso-maskin (se inlägget Shopping Frenzy) med matchande tamping-matta

1 st arkadspel, Twin Cobra (och detta har jag ju velat ha såååå länge) från Fjärås, Sweden
1 st arkadspel, Rygar (jo, jag har redan två, men detta var 100% original med extra bling) från Colorado, USA
1 st arkadspels-moderkort till Seibu's SPI-system (man kan spela en massa coola Raiden-shmups!) från Japan
1 st rosa Seimitsu LS-29 arkad-spinner (för att kunna spela Arkanoid och liknande från Japan
40 st Seimitsu kretskortsdistanser från Japan
2 st CD-skivor, Rauschen volym 11 och volym 13 (sen saknar jag endast två, en bjuder jag på för fullt på ebay) från England
1 st förhandsbeställning av sista Harry Potter-boken som kommer runt den 20:e juli i min brevlåda. Lagom att läsa efter Roskilde (om det nu blir något av med det i år.)

I övrigt har jag haft väldigt mycket att göra då jag nu bor med 1 galen tjej, en trött tjej och en tjej som äter/sover/bajar. Så det har inte blivit mycket bloggande tyvärr.

RSS 2.0