Harry Potter trailer FTW!

Jag blir bara så sjukt sugen på att se den nya filmen när man ser en sådan fantastisk (helt ny) trailer!

Klick

Mördare På Drift

image19


James Ellroy är nog en av de coolaste och kanske konstigaste författare jag har läst. Han ligger bakom filmade böcker såsom LA Konfidentiellt och Den Svarta Dahlian. Han har en helt unik stil när han skriver. En förläggare bad honom en gång korta en roman (Sex Tusen Kalla, värsta tegelstensromanen) med ca 300 sidor. Han vägrade ta bort så mycket handling, så han plockade bort motsvarande ur sin roman i form av substantiv, adjektiv, adverb och annat "krafs" istället. Det skapade en väldigt komprimerad stil som inte liknar någon annan författare.

Exempel. Istället för:

Långsamt gick jag in genom den svarta dörren och vidare in genom den svagt upplysta hallen.

blir det:

Jag gick in genom dörren och vidare genom hallen.


Det tog ett tag för hjärnan att ställa om sig när man läste Sex Tusen Kalla. Men den stenhårda handlingen (fiktion möter fakta, ett berättargrepp som är en röd tråd i Ellroys verk gör det värt det.

Mördare På Drift handlar i alla fall om en seriemördare i USA på 70 - 80-talet. Den är skriven som om mördaren själv har skrivit ner sina gärningar, samlat tidningsklipp och även tagit med polisrapporter istället för att som så ofta i andra kriminalromaner berätta ur flera personers perspektiv. Den börjar i huvudpersonens tonår till dess att han blir gripen. På den tiden hinner han med att mörda ca 50 personer, varav ett knappt tjugotal (de som formar och påverkar honom) är med i boken.

Min favoritförfattare, Chuck Palahniuk (Fight Club samt ett antal andra fantastiska romaner, läs Invisible Monsters!) har en ny bok på gång som heter Rant, där olika fiktiva personer berättar om en fiktiv seriemördare, hur han var när de växte upp tillsammans, arbetskamrater osv. Den har man givetvis förhandsbeställt. Den kommer väl någon gång i maj...

Min nya arkad-sida är klar!

image18


Jag har blivit lite sugen på att göra en hemsida om min arkadspelshobby. Och vips, här är min nya arkad-sajt!
Den är på engelska, då de flesta "entusiaster" kan engelska.

Klick!

Åh, geött!

image17

Nu ska jag bara lära mig att använda dem också! Första två espresso-kopparna var inget att hänga i granen direkt. Men, jag "övar" ju mest med vanligt Lavazza just nu. Ska köra med riktiga bönor sedan.

Dearly Devoted Dexter

image16



Yes. Nu har jag även läst den andra boken om den "snälla" seriemördaren Dexter Morgan. I denna, den andra boken (den tredje släpps snart) stöter Dexter på en mördare som gör saker så otäcka, att även allas vår mysige brottsplatsutredare blir illa berörd. Dessutom lyckas Dexter med en del romantik, till hans egen stora förvåning. Det sker av misstag, men då han inte vet hur människor fungerar så vet han inte hur han ska ställa det till rätta heller. As-roligt.

Sedan vill jag utfärda en generell varning för fans av John Ajvide Lindqvist som skrivit min absoluta favoritbok på svenska, "Låt Den Rätte Komma in". Jag köpte på bokrean hans nya alster (trodde jag) "Vampyren från Blackeberg". Men... den är en omarbetad version av den fantastiska debuten för människor som inte är så bra på att läsa. Om det ni läser i er vardag endast kommer från en datorskärm, köp en bok, koppla av utomhus. Lev lite.

11 av 15 är inte illa

image15



1993 köpte jag en tysk samlingsskiva som hette Rauschen 3. Den innehöll bara låtar som jag trodde att jag aldrig skulle äga själv. Låtar som mina DJ-polare hade på vinyl-tolva. Jag var helt fascinerad av att en CD kunde innehålla så mycket bra musik. Och alla låtarna låg dessutom på samma skivbolag, Force Inc. Music Works. Nästa skiva jag hittade från samma bolag hette Post Acid Crash vol 2. Den var nästan lika bra, men där Rauschen-serien var något bredare (breakbeat/hardcore, acid, house, techno) var Post Acid Crash helt inriktad på acid. Det kanske var därför som det endast släpptes 3 volymer. Jag har nu alla tre. Och Rauschen, där damp volym 2 ner i brevlådan häromdagen. eBay hjälper den som söker. Hela vägen från Florida hade den rest för att bo med sina kompisar, volymerna 1, 3-10 och 12 i en speciell låda jag avsett till dem.

Jag har intresserat följt karriärer för musiker som Thomas P. Heckmann (Drax, Age, Exit 100, Purple Plejades, Spectral Emotions m fl), Ian Pooley (Space Cube), Thomas Gerlach (Space Cube, DJ Tonka), Christian Vogel, Alec Empire (Atari Teenage Riot), Mike Ink och Biochip C. Alla dessa fantastiska artister upptäckte jag den där gången när jag köpte denna skivan, Rauschen vol. 3 och där började min kärlek till det lilla bolaget. Jag beslöt mig för att köpa alla samlingar de gav ut. En gång när jag var i Kiel köpte jag en (som jag trodde då) 10-tums vinylsamling, men det var endast fodralet som såg ut så, inuti låg det en CD. Den heter Brueckenkopf Im Niemandsland . En annan gång hittade jag Disco Subversion i Göteborg och nu letar jag på eBay efter volym 2.

Sen så "behöver" jag ju även köpa de Rauschen jag ännu inte äger. Sen är jag nog nöjd. Jag vill ju inte verka helt ha-galen.

Lillasyster FTW

Jaha, då är man i minoritet hemma också. :/ Men det kan jag ju leva med då flickor är så skötsamma och rediga HELA tiden. 00.25 i natt klämde Emma ut henne i alla fall, 4170 gram och 53 cm lång.

Kort på skönheten kommer väl när kameran kommer hem från BB.

Statoil - där impulsköpen står som spön i backen

Fast egentligen, är det ett impulsköp när det man kommer ut genom de självöppnande dubbeldörrarna med är något som man längtat efter sedan den första kärleken för månader sedan?

image14


Jag visste att säsong ett fanns på DVD, men även tvåan? Tack till Emma som tvingade mig att köpa med Cola hem från jobbet. Just det ja, jag har ju "jobbat" idag också. Kommer dit och får veta att jag inte kommer att behöva göra någonting förutom att sitta och vänta på att tillräckligt med tid ska ha gått för att de ska ha fått valuta för min lön. Typ. Så, jag har surfat, ätit en gratis kaka med must till. Sen läste jag lite i min bok. Sen surfade jag lite till. Sen tvingades jag hem av mina arbetskamrater. Suck. Show must go on.

Hemgift

Kollade på en av de många bra serier som man kan kolla på igår kväll. Ett homosexuellt par (två män) har flyttat ihop och det ska nu även in barn i deras liv (läs bostad). Ena pojken (det är två bröder som gayparet adopterat) hittar "porr-kistan" under parets säng. Detta gjorde att de två härliga bögarna fick åka till en binge och slänga sina två (!) svarta sopsäckar (!) med gay-porn. Vilket fick mig att börja fundera. Det är många killar som köper/sparar på sig porr. Säkert en del tjejer också, men att killar någon gång under livet kommer i kontakt med "eggande material" är säkert som amen i kyrkan.

Senare i livet, när killen träffar en fin flicka som han flyttar ihop med så händer följande:
a) tjejen har "ingen aning" om att killar gillar porr, och absolut inte hennes gullegris, så han gömmer sin samling
b) tjejen vet att alla killar är äckliga svin och tvingar honom att göra rent hus om han ska in i hennes... tja.

För homosexuella män, händer något av ovanstående? Eller lägger man ihop sina egna "bibliotek" till en enda stor referensavdelning där exemplaren endast får lånas ut på "begränsad tid"? Det är nog snarare andra saker som ska bort i såna fall, bilder på flickvänner innan de kom ut eller annat "läskigt".


image13

Paket från Japan

Idag kom det najs stuff från den uppgående solens rike. Behold:

image11

image13

För att citera en trevlig tjej jag känner. "Det där är ingen skit". Nu ska man bara försöka lura på tjejerna här hemma att spela lite Puzzle Bobble också...

Darkly Dreaming Dexter

Om ni har Canal+ säger jag bara TITTA PÅ DEXTER! Denna TV-serie bygger på boken nedan som jag precis har läst ut. Dexter Morgan jobbar på Miami-polisens krim-labb. Han är expert på att tyda blodansamlingar på brottsplatser. Förutom detta är han på fritiden serie-mördare själv. I rollen som TV-seriens Dexter ser vi den formidable Michael C. Hall (ni som sett Six Feet Under känner igen honom som den super-rolige bögen David). Han pryder även omslaget på boken. Om ni redan sett hela säsong ett av Dexter genom "andra kanaler" så kan jag ändå rekommendera boken, då den slutar mycket annorlunda gentemot TV-seriens första säsong, som baserats på denna bok. Jag ska strax börja på den andra boken. Mmmm. Länge sen man läste en thriller som fick en att skratta högt. Det är också sällan som en bok gjorts sådan rättvisa i ett annat medium.

Läs mer om TV-Dexter här
Böckerna finns att köpa hos välsorterade nätbokhandlar, även översatt till svenska.

image10

Shopping frenzy

En av de billigare elektronikkedjorna på nätet har bjudit på frakten nu under påsk, så jag har passat på att belamra köket med lite lyx-artiklar. It's pricey, but oh so very nicey.



image8
image9


Bilder lånade från NetOnNet

Om-möblering FTW?

Tydligen är det bra att möblera om lite innan ett nytt barn ska dyka upp. Så nu har vi flyttat om lite i sovrummet (totally makes sense) men också i vardagsrummet (inte lika naturligt, men rätt trevligt i alla fall). Nu får ju mina arkadspel bo ihop och det är ju alltid väldigt najs.

image7

Lunar Park

image5


Nu har jag äntligen tagit mig igenom Bret Easton Ellis senaste alster, "Lunar Park". Boken handlar om Bret Easton Ellis som flyttat ihop med sin ex-flickvän, deras gemensamma son och hennes dotter. Men någonting i huset de bor i är inte som det ska vara. Möbler flyttar på sig, färgen på huset skalas av och det händer andra konstiga saker i denna spökhistoria. Samtidigt dyker karaktärer som Ellis hittat på och skrivit som bl a Patrick Bateman från American Psycho i periferin och folk mördas på sätt som liknar Ellis egna skapelser.

Böcker där författares karaktärer kommer till liv och bryter igenom till författarens verklighet är inget nytt. Men det känns ändå ganska fräscht att Bret Easton Ellis gjort ett sådant djärvt stilbrott med denna bok. Den är i mitt tycke bättre än t ex Glamorama, men hästlängder från American Psycho, Lustans Lagar eller debuten, Return To Zero.

U FAIL

Magsjuka är verkligen ingenting att leka med. Jag upptäckte att jag fått det i natt. Nu känner jag mig som värsta zombien. Tack till vem det nu var som smittade mig. Karens på påsk sucks!

Och nu är man en Metal Slug rikare också

image4


Ja, det här säger väl inte så mycket för så många. Men nu äger jag Metal Slug. Och ni gör det (eventuellt) inte! Så. Rätt åt er!

Sticky FTW!

Vill bara göra lite reklam för "my man on the west coast". Sticky. Han har en arkadblogg här:
http://arcadelife.blogspot.com/

I'm A Cyborg, But That's Okay

Den nya filmen bakom mästerregissören bakom "Lady Vengeance" och "Oldboy" kommer med en ny film med namnet "I'm A Cyborg, But That's Okay" om människor som tror (?) att de är mer än människor och är inspärrade tillsammans på grund av detta:

http://www.cyborg2006.co.kr/cyborg_en/main.html

Jag längtar tills ett DVD-släpp görs så man kan beställa hem den från Asien.

Barnkalas FTW!

image3

Vi har firat Phoebes andra födelsedag nu i två dagar. Igår var det lite släkt här och idag ett gäng kompisar. Jag har agerat grillmästare och stekt otaliga wienerkorvar. Ätit på tok för många dessutom. Usch. Men gott var det. Då.

Phoebe har fått två uppsättningar strandleksaker (sånt kan man tydligen aldrig få för mycket av), en trehjuling (se upp!) lite coola kläder (vårfint), vattenfärger (hurraa!) och fyra barnskivor (DJ in the making). Tyvärr har hon dessutom lyckats bli förkyld igen nu när hon precis börjat andas genom näsan igen, så nu blir väl nattsömnen sig inte lik (igen).

Det nya nu är förresten att kommentera det man skriver i slutet av varje mening (i parentes).


RSS 2.0